Styevola és Fia Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. Itt az új Škoda Kodiaq
2023.10.03.
Aktuális

Itt az új Škoda Kodiaq

Bemutatkozott az új Škoda Kodiaq, amely a második generációja a Škoda világszerte sikeres nagy SUV-jának.

kodiaq

Az újdonság még markánsabb dizájnt és még tágasabb utasteret kapott. Ez utóbbiból különösen a harmadik üléssor utasai profitálnak sokat. A Kodiaq eddig is a márka legkedveltebb modelljei közé tartozott, és az újdonság készen áll arra, hogy tovább vigye ezt a szerepet. Az új Škoda Kodiaq új belső térkoncepciót kapott, amelyet egy akár 12,9 hüvelykes érintőképernyő, a kormányoszlopon elhelyezett váltókar, analóg és digitális kezelőszervek, valamint egy teljesen átrendezett, jól áttekinthető középkonzol jellemez.


A Kodiaq második generációjában a Škoda először kínálja nagyméretű SUV-jának plug-in hibrid változatát. A Kodiaq iV-ben egy 110 kW (150 LE) teljesítményű 1.5 TSI és egy villanymotor egyesíti erőit, melyek így összesen 150 kW (204 LE) rendszerteljesítményt adnak ki magukból, amit aztán egy 6 sebességes DSG váltón keresztül juttatnak az első kerekekhez. A 25,7 kWh-s nagyfeszültségű akkumulátor több mint 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságot biztosít. Támogatja a 11 kW-os váltakozó áramú töltést otthon és az utcai töltőpontokon. Az akkumulátor még gyorsabban, akár 50 kW-os egyenáramú gyorstöltő állomásokon is feltölthető.


A Kodiaq iV mellett a Škoda egy-egy pár modern és hatékony dízel- és benzinmotort kínál, amelyek mindegyike kizárólag 7 sebességes DSG váltóval párosul. A két 2.0 TDI egység 110 kW (150 LE), illetve 142 kW (193 LE) teljesítményű. A csúcspont az 1.5 TSI belépőszintű benzinmotor 110 kW (150 LE) teljesítménnyel, amely a mild-hibrid technológia debütálását jelenti a Kodiaqban.


Mindkét hibridmotor az EA 211 evo2 motorok legújabb generációjának része. Ezek üzemanyag-takarékos Miller-ciklusban működnek, és változó turbógeometriájú turbófeltöltővel rendelkeznek. A mild-hybrid technológiával felszerelt 1.5 TSI a legújabb generációs aktív hengertechnológiával (ACT+) is rendelkezik. Az erősebb 2.0 TSI benzinmotor 150 kW (204 LE) teljesítményű. A 142 kW (193 LE) teljesítményű TDI és a 150 kW (204 LE) teljesítményű TSI motorok alapfelszereltségként összkerékhajtással rendelkeznek, és mind az öt hajtáslánc megfelel az Euro 6e károsanyag-kibocsátási normának. Az erősebb TSI és TDI motor összkerékhajtással is párosítható.


A szoborszerű orr-rész, a szögletes kerékjárati ívek és a 17 és 20 hüvelyk közötti átmérőjű nagyméretű kerekek hangsúlyozzák az új Škoda Kodiaq erőteljes megjelenését. Az új Kodiaq 4758 milliméteres hosszával 61 milliméterrel haladja meg elődjét. A hétszemélyes változatban a harmadik üléssorban ülőknek mostantól 15 milliméterrel több, 920 milliméteres fejtér áll rendelkezésükre. A csomagtartó mérete továbbra is bőséges – 340-845 liter a hétüléses és 910 liter az ötüléses változatban. Az új Kodiaq újratervezett, teljes LED Matrix fényszórókkal is rendelhető, amelyeket a Crystallinium nevű színes kristályelemmel egészítettek ki. Ez a színes kristályüvegre emlékeztető elem kiemeli a fényszórók kontúrjait, eleganciát és extra vonzerőt kölcsönöz a fényszóróknak.


Teljesen új koncepció az utastérben és viszlát kézi váltó

Az új Škoda Kodiaq az első Škoda, amely már alapfelszereltségként DSG automata váltóval szerelt kiviteleket kínál. Ezért is a menetválasztókar mostantól a kormányoszlopon helyezkedik el, ami a Škoda újdonsága. Ennek köszönhetően a középkonzol különösen letisztult és áttekinthető lett. Az új központi érintőképernyős kijelző 10 vagy 12,9 hüvelykes lehet. Emellett a vásárlók mostantól head-up kijelzőt is rendelhetnek a 10,25 colos Virtual Cockpit kiegészítéseként. A Kodiaq második generációját a manuális és digitális kezelőszervek okos kombinációja jellemzi. A Kodiaq-ban debütál a középső alagúton található hátsó tárolórekesz, amely pohártartóval is rendelkezik a hátsó utasok számára. Az érintőképernyős kijelzőkhöz egy kijelzőtisztító is tartozik. A második üléssor mozgatható, a csomagtérben pedig egy rugalmas elem gondoskodik a rendről. Emellett a nagy SUV olyan megszokott funkciókkal rendelkezik, mint az ajtók élvédői és az ikonikus esernyő a vezető ajtajában.


Biztonságban sincs alku


A Kodiaq második generációja a legmodernebb aktív és passzív biztonságot kínálja. Akár kilenc légzsák is védheti az utasokat. A vezető- és az első utasoldali légzsákok mellett az első oldallégzsákok, a fejlégzsákok és az első ülések közötti központi légzsákok is a szériafelszereltség részét képezik. A hátsó ülésekhez oldallégzsákok, valamint a továbbfejlesztett Crew Protect Assist és a vészhelyzeti asszisztens opcióként rendelhetőek. Amint az érzékelők vészfékezést, pánikfékezést vagy közelgő ütközést észlelnek – ez most már a közelgő hátsó ütközést is magában foglalja -, a Crew Protect Assist automatikusan bezárja az ablakokat és adott esetben a panorámatetőt; bekapcsolja a vészvillogókat és megfeszíti az első biztonsági öveket.


Az új Škoda Kodiaq, a parkolózsonglőr


Az új Remote Park Assist 2024-ben lesz elérhető a Kodiaq második generációjához. Ez lehetővé teszi, hogy a Kodiaq-ot kívülről, egy okostelefonos alkalmazás segítségével manőverezzük be a szűk parkolóhelyekre. A jármű és az okostelefon Bluetooth-on keresztül kommunikál egymással akár öt méteres távolságig. A Kodiaq egyenes vonalban előre és hátra is mozgatható az okostelefon segítségével, távirányítóként használva azt. A parkolási manőver során a rendszer képes felismerni a közeledő tárgyakat és a gyalogosokat, és automatikusan megakadályozza az ütközést.


Új Simply Clever funkciók


A Kodiaq első generációja már számos Škoda Simply Clever ötletet tartalmazott. A második generáció most ezeket is megfejeli: az új hűtött kettős „Phone Box” lehetővé teszi két mobiltelefon egyidejű töltését, megnövelt, 15 W-os töltőteljesítménnyel. A Kodiaqban debütál a középső alagútban elhelyezett pohártartóval ellátott hátsó tárolórekesz, valamint az érintőképernyős kijelzőkhöz tartozó kijelzőtisztító. Az esernyő és a jégkaparó mostantól fenntartható anyagokból készül.


Mikor érkezik az új Škoda Kodiaq?


Az új Kodiaq modelleket idehaza megrendelni előreláthatóan 2023 decemberében lehet majd, és az első darabok 2024 májusában érkezhetnek meg a vásárlókhoz.

Image
Image
Image

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.