Újdonság a Volkswagenről
2021.08.09.

Sportos elegancia és hatékonyság: látóhatáronbelül az ID.5 GTX

A tisztán elektromos kivitelezéshez a coupé eleganciája és az SUV ereje társul: a tervek szerint az álcázott ID.5 GTXszeptember 7-én debütál az IAA Munich Motor Show nemzetközi kiállításon. Az első modulrendszerű elektromos hajtáskoncepcióra (MEB-re) épülő lenyűgöző SUV coupé elegáns dizájnnal, erőteljes kétmotoros kialakítással és összkerék-meghajtással ejt ámulatba. Az ID.5 GTX teljes mértékbenösszekapcsolható, over-the-air megoldással kezeli a frissítéseket, valamintCar2X technológiával felszerelt.
db4

Az ID.5 GTX 1 a Volkswagen első, tisztán elektromos SUV coupé modellje. Ívelt vonalai elegánssá és sportossá teszik. A rövid túlnyúlások és a nagy méretű kerekek hangsúlyozzák erőteljes karakterét.


A jármű orrészén helyet foglaló intelligensen irányítható távolsági IQ.Light LED- Mátrix fényszórók szerethető külsőt kölcsönöznek a modellnek. A Volkswagen logó felé elvékonyodó fénycsík három erőteljes, kivilágított hatszög alakú elemmel kombinálódik mind a vezetői, mind az utasoldalon, remekül kiegészítve a tompított fényszóró ismertetőjegyét, amely álló helyzetben is kifejezi a jármű sportos karakterét. Az orrészhez közeli lapos lejtésű A-oszlopok elegáns vonalvezetést kölcsönöznek a tető vonalának, amely alacsonyan nyúlik előre a karosszéria felett és egy integrált hátsó spoilerben végződik. A jármű hátulján vízszintes vonalak hangsúlyozzák a szélességet, a figyelem középpontjában pedig a fénycsík áll. A luxus érzését a LED hátsó lámpák és a 3D dizájn teszi teljessé.


GTX, vagyis a sportos megjelenés új formája


A GTX rövidítés a Volkswagen márka új atletikus sportosságát jelképezi. A sikeres
GTI, GTD és GTE modellek hagyományát folytatja az elektromobilitás világában. Az
ID.5 GTX első és hátsó tengelyén is található egy-egy elektromos motor, így a
kétmotoros összkerék-meghajtású jármű erőteljes vezetési teljesítményt, kitűnő
húzóerőt és sportos kezelést biztosít. A tengelyek között elhelyezkedő nagy méretű
lítiumion-akkumulátor akár 497 km-es hatótávolságot is lehetővé tehet. 2
A Volkswagen célja, hogy a legnépszerűbb márkává váljon a fenntartható mobilitás
területén. A 2030ra kitűzött vállalati cél a tisztán elektromos meghajtású járművek európai értékesítési piacán 70 százalékos részesedés elérése. A Volkswagen célja,
hogy 2050-re nettó karbonsemlegessé váljon.

1 ID.5 GTX – A jármű gyártása a tervek szerint hamarosan megkezdődik.
2 Az ID.5 GTX tervezett WLTP szerinti hatótávolsága 77 kWh nettó akkumulátor
energiasűrűsége, kétmotoros, összkerék-meghajtásos kivitelben. A WLTP indikatív
értékei a sorozatgyártott járművek esetében azok sajátosságainak megfelelően
változhatnak.