Styevola és Fia Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Hannoverben legördült a gyártósorról a tízmilliomodik autó
2019.03.17.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

Hannoverben legördült a gyártósorról a tízmilliomodik autó

Gyártási jubileumot ünnepeltek a hannoveri üzem évfordulóján: napra pontosan 63 évvel ezelőtt kezdődött meg a haszonjárművek gyártása a Hannover-Stöken-i üzemben. Néhány napja így itt gördült le a gyártósorról atízmilliomodik gépkocsi, egy piros-fehér T6 Caravelle. A Volkswagen Haszonjárművek a kilencüléses kisbuszt a „Hannover AUF DER BULT” gyermekkórházi Alapítványnak adományozta.

haszon

Thomas Hahlbohm a gyár igazgatója, és Bertina Murkovic az üzemi tanács elnöke társaságában Dr. Thomas Sedran, a Volkswagen Haszonjárművek márka igazgatótanácsának elnöke adta át a T6 Caravelle-t Olga Kornonouri professzornak, a kórház főorvosának és Amelie von Schintling- Hornynak, a kórház igazgató helyettesének, illetve „Socke”-nak, a kórház bohócának. Dr. Thomas Sedran a jubileum kapcsán elmondta: „A hannoveri üzemünkből kikerülő tízmilliomodik autó egy egyedülálló sikertörténet jelképe, és ezt a sikert szeretnénk folytatni a jövőben is. Ennek érdekében új termékeket bevezetésével és üzleti modellek megvalósításával teljesen átalakítjuk az üzemet.

Ezzel a márka biztosítja a fenntartható jövőt a hannoveri üzem és alkalmazottai számára. A Volkswagen Haszonjárművek 63 éven keresztül a város részét képezi, ezért nagyon örülök, hogy a tízmilliomodik gépkocsink a jövőben szintén Hannover útjait fogja róni, segítve a városi gyermekkórház fontos munkáját.”


A T1 gyártása az akkor újonnan felépített Hannover-Stöcken-i üzemben 1956. március 8-án
kezdődött. A T-sorozathoz tartozó nemzedékek egyes típusain túl az LT, a Taro pick-up, és egy
ideig a Bogár gyártása is ott zajlott. Ma a T6-ot, a megújított T6.1-et, valamint az Amarokot
gyártják Hannoverben. A városban, a Volkswagen Haszonjárművek márka fő gyártási helyének
üzemében 14 500 főt alkalmaznak.

A Hannoverben 1956 óta gyártott gépkocsik:
Időszak Modell Legyártott mennyiség
1956-tól máig T1 – T6 8,940,000
1974 – 1975 Bogár (1típus) 43,000
1975 – 1996 LT 812,000
1989 – 1995 Taro 61,000
2012-től máig Amarok 144,000

A Volkswagen Haszonjárművek
„Világszerte a legjobb szállítási megoldásokat kínáljuk ügyfeleinknek”
A Volkswagen Haszonjárművek a Volkswagen-csoport önálló márkájaként globálisan fejleszt, gyárt és értékesít könnyűkategóriájú haszongépjárműveket. Termékei között szerepel a Transporter, a Caddy, a Crafter és az Amarok sorozat. Ügyfeleivel konzultálva a Volkswagen Haszonjárművek színvonalas járműkoncepciókat, valamint telematikai és logisztikai megoldásokat kínál, mégpedig a természeti erőforrások kímélése és a lehető
legmagasabb színvonalú gazdaságosság jegyében. A márka 2018-ban mintegy 499,700 könnyűkategóriájú haszonjárművét értékesítette, amelyek Hannoverben (Németország), Poznańban (Lengyelország), és Wrześniában (Lengyelország) készültek. A Volkswagen Haszonjárművek világszerte több mint 21 ezer munkatársat foglalkoztat.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.